Praga R1

15.marraskuuta 2012 Supercar Challenge-organisaatio yhdessä Praga Racingin ja Radical Beneluxin kanssa lanseerasi uuden kilpaluokan. Supercar Challenge Superlightsissa olisi neljä alaluokkaa, yksi Praga R1: lle, yksi radikaalille SR8: lle, yksi radikaalille SR3: lle ja yksi ryhmän CN-autoille.

2013edit

Superlights-luokan ensimmäinen kilpailu ajettiin Slovakian Ringillä. Praga Racing ilmoitti osallistuvansa 10 Praga R1: n kilpailuun ensimmäisellä kierroksella. Espanjan tullin osaston lakon vuoksi suurin osa espanjalaisen Braid Wheels-yhtiön valmistamista pyöristä ei saapunut ajoissa. Koska pyöriä ei ollut tarpeeksi, vain kolme autoa pystyi starttaamaan ensimmäiseen kilpailuun. Kuljettajat (Van Dongen, Wagner, Hrobarek ja Rosina) saivat ensimmäisen kilpailukokemuksensa Praga R1: llä 17.toukokuuta. Danny van Dongen oli nopein Praga vapaissa harjoituksissa, sijoittuen kolmanneksi kahden Radical SR8: n jälkeen sekä Norma M20F: n ja kahden Radical SR3: n edessä. Stefan Rosina voitti ensimmäisen lähdön.

2014edit

kaudella 2014 Praga R1 oli osa Supercar Challengea, kuljettajat Berry van Elk, Carlo Kuijer, Nol Köhler ja Danny van Dongen we osallistuivat Euroopan mestaruuskisoihin. Zolderin Menzon 24 tunnin ajossa Praga R1 luokiteltiin 3. luokkaan ja se ajoi kaikkien aikojen ensimmäisen 24 tunnin kilpailun Praga R1: llä. Kuljettajina toimivat Ronald van Loon, Nol Köhler, Berry van Elk ja Carlo Kuijer.

2017edit

Praga R1T osallistui vuoden 2017 Dutch GT & Prototype Challenge CN-luokkaan VR Motorsportin ajamana ensimmäisenä vuotenaan autolla ja tällä mestaruudella. Kuljettajakokoonpanoon kuuluivat Tim Gray, Oliver Hewitt & Alastair Boulton. Ensimmäisen kauden talli menestyi hyvin mujltiplen palkintokorokesijoituksilla ja suoralla voitolla Zolderissa.

2018edit

Praga R1T osallistui vuoden 2018 Hollannin GT & Prototype Challenge CN-luokkaan, jota ajaa VR Motorsport, kuljettajinaan Tim Gray & Alain Berg. vahvoilla tuloksilla Praga voitti CN-luokan. Vuoden kohokohta oli suoranainen voitto tehokkaampia LMP3-autoja vastaan DTM-tukikilpailussa Zandvoortissa.

2019Edit

Praga R1T Brands Hatchissa

Praga R1T osallistui vuoden 2019 Dunlop Endurance Championshipiin, ratissa ovat VR Motorsportin kuljettajat Tim Gray, grant Williams ja Alastair Boulton eri puolilla kautta. Se oli ollut vahva haastaja mestaruustaistossa, mutta kauden jälkipuoliskolla auto koki ongelmia ja putosi kuudenneksi ennen hyvää kisaa MM-sarjan viimeisellä kierroksella Brands Hatchissa. Vaihdettuaan alustavan paalupaikan Brabham BT62: n kanssa se päätyi kolmanneksi lähtöruudukossa. Ensimmäisessä kilpailussa sulakeongelmat, joihin liittyi oviongelma, pudottivat auton pellolle 11: nneksi kisan lopussa. Toisessa kilpailussa auto oli paljon luotettavampi, päättäen kilpailun 2. sijalle. Talli päätti kauden neljäntenä, mutta luokassa 1.

2020Edit

vuonna 2020 VR Motorsport päivitti kolme Pragaa-liittymän, jossa on kaksi 1-luokan vaunua ja yksi 2-luokan liittymä. Yksi R1T Evoista otti paalupaikan ja kokonaiskilpailun 2 voiton. Danny Harrison ja Jem Hepworth voittivat yleisen ja luokan 1 Otsikko 2020 Britcar Endurance Championship, Jack Fabby ja Garry Townsend sijoittui 3. yleinen ja 2. luokassa 1 kun Martyn Compton ja Warren McKinlay olivat 9. yleinen ja 3.luokassa 2.

Praga Cars ilmoitti syyskuussa 2020, että vuoden 2021 Britcar Endurance Championship tulisi sisältämään kokonaan uuden vain Praga-luokan, joka tasoittaisi tietä yksimerkkiselle Praga-sarjalle vuonna 2022, ilmoittaen myös ajavansa sarjan vierailevia kuljettajia eri tapahtumissa koko kauden ajan.

2021edit

Praga julkisti uuden all-carbon Praga R1: nsä 20. Se suunniteltiin tuottamaan 15% enemmän downforcea ja vähentämään ilmanvastusta 5%. Moottoriin tehtiin myös päivityksiä, jotka paransivat kaasun vastetta sekä lisäsivät vääntömomenttia. Sim racer Jimmy Broadbent, ex-TV-tähti ja SAS sotilas Jay Morton, YouTuber ja liikemies Jay Walker, tunnetaan myös nimellä ”Mr JWW”, superauto kuljettaja Miles Lacey, sekä Abbie Eaton ja Gordie Mutch, suojatti Romain Grosjean, ilmoitettiin vieraileviksi kuljettajiksi uudessa Praga R1, yksi kuljettaja vielä julkistamatta.