Praga R1

op 15 November 2012 lanceerde de Supercar Challenge organisatie samen met Praga Racing en Radical Benelux een nieuwe raceklasse. De Supercar Challenge Superlights zouden vier subklassen bevatten, een voor de Praga R1, een voor de Radical SR8, een voor de Radical SR3 en een voor de groep CN auto ‘ s.

2013Edit

De eerste race van de Superlights klasse werd gereden op de Slovakia Ring. Praga Racing kondigde aan dat ze in de eerste ronde 10 Praga R1 ‘ s zouden meedoen. Door een staking bij de Spaanse douane waren de meeste wielen, geproduceerd door het Spaanse bedrijf Braid Wheels, niet op tijd aangekomen. Omdat er niet genoeg wielen waren konden slechts drie auto ‘ s aan de eerste race beginnen. De coureurs (van Dongen, Wagner, Hrobarek en Rosina) hadden hun eerste race-ervaring met de Praga R1 op 17 mei. Danny Van Dongen was de snelste Praga in de vrije training. Hij plaatste een derde plaats achter twee radicale SR8 ’s en voor een Norma M20F en twee radicale SR3′ s.Danny Van Dongen nam de eerste pole positie in de PR1-klasse, vierde overall. Stefan Rosina won de eerste race.tijdens het seizoen 2014 maakte de Praga R1 deel uit van de Supercar Challenge, waarbij Berry van Elk, Carlo Kuijer, Nol Köhler en Danny Van Dongen deelnamen aan het kampioenschap in Europa. Op de Menzo 24 uur van Zolder werd de Praga R1 als 3e in de klasse geklasseerd en eindigde de allereerste 24 uurs race met de Praga R1. De coureurs waren Ronald Van Loon, Nol Köhler, Berry van Elk en Carlo Kuijer.

2017Edit

de Praga R1T werd ingeschreven voor de GT & Prototype Challenge in de CN-klasse, die werd gerund door VR Motorsport in hun eerste jaar met de auto en dit kampioenschap. De driver line-up bestond uit Tim Gray, Oliver Hewitt & Alastair Boulton. Voor een eerste seizoen presteerde het team goed met veel podiumposities en een regelrechte overwinning op Zolder.

2018Edit

de Praga R1T werd ingeschreven voor de 2018 Dutch GT & Prototype Challenge in CN-klasse, gerund door VR Motorsport, met drivers Tim Gray & Alain Berg. met sterke resultaten won de Praga de CN-klasse. Het hoogtepunt van het jaar is een regelrechte overwinning op de krachtigere LMP3-auto ‘ s in een DTM-supportrace op Zandvoort.

2019Edit

Praga R1t at Brands Hatch

de Praga R1T werd ingeschreven voor het 2019 Dunlop Endurance Championship en wordt gerund door VR Motorsport met de coureurs Tim Gray, Grant Williams en Alastair Boulton aan het stuur in verschillende delen van het seizoen. Het was een sterke deelnemer in het kampioenschap, maar in de tweede helft van het seizoen, de auto ervaren problemen en daalde naar de zesde voordat het hebben van een goede race in de laatste ronde van het kampioenschap op Brands Hatch. Na het wisselen van de voorlopige pole position spot met de Brabham BT62 eindigde deze als derde op de grid. In de eerste race, zekering problemen, vergezeld van een deur probleem zette de auto het veld in 11e aan het einde van de race. In de tweede race was de auto een stuk betrouwbaarder en eindigde de race op de 2e plaats. Het team eindigde het seizoen als 4e in het algemeen, maar als 1e in de klasse.

2020Edit

in 2020 werd VR Motorsport opgewaardeerd tot een drie-Praga-entry met twee Class 1-auto ‘ s en een Class 2-entry. Een van de R1T Evos nam pole positie en de algehele race 2 te winnen. Danny Harrison en Jem Hepworth wonnen de Algemene en klasse 1 titel in het 2020 Britcar Endurance Championship, Jack Fabby en Garry Townsend eindigden 3e overall en 2e in klasse 1, terwijl Martyn Compton en Warren McKinlay 9e overall en 3e in klasse 2 waren.in September 2020 kondigde Praga Cars aan dat het Britcar Endurance Championship 2021 een geheel nieuwe Praga-only categorie zou bevatten, die de weg zou effenen voor een one-make Praga-serie in 2022.

2021Edit

Praga onthulde hun nieuwe all-carbon Praga R1 op 20 januari 2021. Het werd ontworpen om 15% meer downforce te produceren en de weerstand met 5% te verminderen. Upgrades aan de motor werden ook gemaakt die verbeterde de gaspedaal reactie samen met verhoogde koppel. Sim-racer Jimmy Broadbent, ex-TV-ster en SAS soldaat Jay Morton, YouTuber en zakenman Jay Walker, ook bekend als” Mr JWW”, supercar bestuurder Miles Lacey, evenals Abbie Eaton en Gordie Mutch, een protegé van Romain Grosjean, werden aangekondigd als de gastrijders in de nieuwe Praga R1, met nog een bestuurder moet worden aangekondigd.